47 dager etter parring

Vi måtte ta et par bilder i dag, og ser godt at det er endringer i formen. Tiden går fort, nå er det bare to uker igjen. Forberedelsene er i gang, valpekassen er ferdig bygget og klar for å settes opp og alt som trengs til fødsel er på plass 🙂

42 dager etter parring

Nå popper det opp tegn på tegn, og det er utrolig moro. 

Cirka har fått skikkelig matlyst, og har tilogmed begynt å tigge, -noe hun aldri har gjort før 😋Hun er lykkelig og fornøyd, er gjerne med på lufteturer, men har blitt daffere i treningssammenheng. Utstillingsbåndet er nå lagt på hylla for en god stund fremover, og de siste tre ukene skal vi bare kose og og slappe av 🙂 

Magen har endret seg, det kjennes tydelig at det er noe som har inntatt plass der inne, rosa struttetutter har hun fått og pelsen på siden av magen har endret seg fra å ligge tett inntil kroppen til å stå mer rett ut.

Selv om hun er seg selv store deler av dagen, vet hun også å slappe av og ta livet heelt med ro.

32 dager etter parring

Da er det bekreftet med ultralyd, Cirka er bekreftet drektig 🙂

Hun er i dag halvgått, og tiden hittil har gått veldig fort. Nå er det bare å vente spent på de neste ukene.

3 uker etter parring

Det er fortsatt få tegn til drektighet, det er bare tre uker siden parring.

Cirka er rolig og avlsappet, men det er sånn hun også er til vanlig. Lysten på frokost er litt av og på, og hun er noe mer kosete og nærhetssøkende.

Vi venter fortsatt spent på flere mulige tegn på at det bor valper i magen.

1 uke etter parring

Den første uken har gått som vanlig her hos oss, og vi regner ikke med noen spesielle tegn helt ennå heller. Vi har vært en tur på utstillingstrening som vi pleier på tirsdager, selv om det er veldig, veldig lenge til Cirka skal i ringen igjen. Men å være sosial skader ikke noen.

Vår hannhund Bao kom hjem etter 10 dagers ferie borte, og Cirka har tydelig fortalt han at det er ikke lov til å lukte engang. Så hun er på slutten av løpetiden, og stådagene er helt klart over.

 

Løpetid/Parring

Søndag 28.juni kom de første klare røde dråpene vi hadde ventet på, løpetiden var endelig igang 🤪 Dager ble tellet, og time hos veterinær ble bestilt.

Mandag 6.juli møtte jeg og Cirka opp på Jeløya for progesteronanalyse. Tydeligvis veldig spennende å sitte oppå bordet, hun kunne titte ut av vinduet og se på alt som skjedde der ute. To glass blod ble tappet, og vi satte snuta hjemover. Matmor ganske spent, var vi for tidlig ute med måling, eller for sent, -kanskje vi måtte hive oss i bilen med en gang for å treffe Caro??  Halvannen time senere ringte veterinær, og sa at analysen viste 7,19. Anbefalte parring torsdag eller fredag, evt ta ny blodprøve på onsdagen. 

Fordi jeg hadde mulighet til å være ganske fleksibel i antall døgn borte, bestemte jeg meg for å droppe onsdagens blodprøve, og reise oppover på torsdag.  Om ikke annet, kunne jeg og Cirka bare slappe av på hytta torsdag ettermiddag 😉

Etter 4,5 timer i bil med bare et par korte stopp, sa gps'en at vi var 20 minutter unna målet. Vi stoppet på en plass, og gikk en tur slik at Cirka fikk strekke skikkelig på beina, og gjøre sitt fornødne, sånn at ikke det var fokus da vi var helt fremme. 

Cirka og Caro møtte hverandre for første gang, og leka og flørta ❤ Det tok bare 10 minutter før de skikkelig fant tonen, og 16 minutter heng ble det!  Resten av dagen ble det ro for Cirka, og vi booket inn på hytta vi skulle bo i.

De neste dagene fikk vi flere fine parringer, og totalt 3 parringer med bra heng alt i alt. Om alt går som vi håper, kommer det noen små som ser dagens lys i uke 37 hos oss. Ventetiden fremover blir spennende, og det oppdateres hver uke for alle som ønsker å følge oss.